Seizoenen

De Côte d’Azure is het hele jaar atractief. De redenen om Villa Belle Rive te bezoeken kunnen echter, afhankelijk van het seizoen, verschillen. Temperaturen onder nul zijn mogelijk, maar komen slechts iedere paar jaar een keer voor. Het klimaat in Zuid-Frankrijk is zeer aangenaam. Het drukste seizoen is van het midden van Juni tot het midden van September. In deze periode is het weer optimaal om plezier te hebben op het strand en rondom (en in) het zwembad. De warme avonden nodigen uit tot lange avondmaaltijden in de buitenlucht. Dit is niet de beste tijd van het jaar om de vele atracties in en om Cannes te bezoeken. Vanwege het grote aantal bezoekers in de regio is het verkeer langzaam en het openbare vervoer kan tot de maximale capaciteit gevuld zijn. In de zomer is het daarom aan te bevelen om een ontspannen vakantie te hebben in en om het grondstuk van Villa Belle Rive. Sportduiken dient als opwindende activiteit in overweging te worden genomen. Dit is ook de tijd van het jaar dat het meeste uit de tuin geoogst wordt. Vooral tomaten.

weer

Vanaf het midden van Maart to het begin van Juni en van het midden van September tot het einde van November, zijn de perioden die optimaal zijn voor een activere vakantie. In deze periode bebruiken veel gasten Villa Belle Rive als hun “thuisbasis” om dagexcursies te doen. Anderen geven er de voorkeur aan om de rust van de Villa en de tuin te genieten door te lezen of met anderen te spelen of een goed gesprek te hebben. De uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer en de beschikbaarheid van parkeerplaatsen op het landgoed zijn een groot voordeel voor degenen die de omgeving van Cannes willen verkennen. Onze bibliotheek en de overblijfselen van de geschiedenis van de Villa zijn een schatkist voor degenen die van de rust van de Villa willen genieten. De periode die voor de meesten gemeden dient te worden is anderhalve week vanaf de tweede woensdag in Mei. Dit is de tijd van het filmfestival. In deze periode telt Cannes meer bezoekers dan in de drukste dagen van het zomerseizoen.

Het milde klimaat van Zuid-Frankrijk maakt de periode van December tot het midden van Maart een optimale tijd voor degenen die aan het koude weer in het noorden van Europa willen ontsnappen. De meeste dagen bieden weer dat U toestaat om van ongeveer 10:00 tot  16:00 buiten in de zon te zitten. Het is de tijd van het jaar om volop te genieten van de gemeenschappelijke ruimten van Villa Belle Rive en van Uw kamer. Deze periode is ook uitstekend van dagexcursies. Daarnaast zult U verrast zijn hoeveel activiteiten in de winter georganiseerd worden.