Praktische informatie

De reis naar Villa Belle Rive

Onze locatie metrisch: 43.550239, 6.987813 en traditioneel: 43°33’00.9″N  6°59’16.1″E. De aangenaamste manier om naar Villa Belle Rive te reizen is door te vliegen naar Nice International Airport, Côte d’Azur. Vanaf de meeste Europese vliegvelden worden directe vluchten naar Nice aangeboden. Ook maatschapijen zoals EasyJet en Transavia hebben Nice in het programma. Vanaf het vliegveld van Nice is er een bus (Service Rapide) die via de snelweg naar Cannes gaat. De bus vertrekt ieder half uur vanaf het vliegveld. Kaartjes zijn te koop aan het loket net buiten de deur van de aankomsthal aan de linkerkant. Een kaartje voor een enkele reis kost ongeveer 20 Euro. Deze buslijn is beschikbaar vanaf 08:00 tot 20:00. Na aankomst bij het treinstation van Cannes kunt U overstappen op een andere bus (lijn 1, 2 of A) die naar Cannes la Bocca gaat, waar Villa Belle Rive te vinden is. U dient uit te stappen tegenover een klein ziekenhuis (Clinique Méridien) aan de linker kant. Villa Belle Rive is daar net naast.

Wanneer U met de auto komt, dan komt U naar Cannes via de A8 (snelweg). Neem de aflag “Cannes La Bocca” en volg de borden richting Cannes la Bocca. Onmiddelijk na het centrum van La Bocca – en na het passeren van de kerk en het IBIS hotel, veranderd de naam van de straat in Avenue du Dr Picaud. Villa Belle Rive is aan de linker kant (95 Av. du Dr Raymond Picaud). Wanneer U met de trein komt, dan is het goed om te weten dat het treinstation van Cannes la Bocca slecthts 2 minuten lopen van Villa Belle Rive is.

Tijdens het verblijf

De poort van Villa Belle Rive is direct aan de hoofdstraat die Cannes la Bocca met het centrum van Cannes verbind. De afstand naar het centrum is ongeveer 3 kilometer. De dichstbijzijnde bushalte is op enkele meters links van onze poort. Lopen naar het treinstation van Cannes la Bocca duurst slechts 2 minuten. De kust is direct achter onze achterpoort, waar U een kleine tunnel onder de staat en de spoorlijn vind om naar het strand te gaan. Dit alles maakt Villa Belle Rive tot de perfecte thuisbasis om Cannes en de omliggende atracties te bezoeken.

Binnen 10 minuten lopen van Villa Belle Rive zijn diverse restaurants te vinden. Na aankomst wijzen we graag de weg en geven aanbevelingen. Een bakkerij, slager en andere winkels en banken met geldautomaat zijn in dezelfde omgeving te vinden. Grotere supermarkten zijn iets verder verwijderd, net buiten het centrum van Cannes la Bocca, maar het is nog steeds te voet te doen. Het postkantoor staat achter de markt in het centrum van Cannes la Bocca.

MapDutch