Dagexcursies

mapnl

 

Ongeacht waar Uw voorkeur naar uitgaat – natuur, cultuur, geschiedenis, architectuur of iets anders – U zult alles vinden binnen een uur van Villa Belle Rive. De meeste locaties kunnen met het openbaar vervoer bezocht worden. U kunt oude ambachten observeren, zoals pottenbakkerij in Vallauris. Glasblazers aan het werk zien bij het maken van fantastische kunstwerken in Biot. Uzelf informeren over de kunst van het maken van parfum in Grasse op slechts 20 kilometer van Villa Belle Rive.

Wanneer Uw voorkeur naar architectuur uitgaat, dan dient U de Villa Ephrussi van Rotchild te bezoeken. Er is overigens ook een oude villa van Rotchild op een afstand van slechts 15 minuten lopen van Belle Rive. De oude stadcentra van Antibbes en Nice bieden een verzameling van oude gebouwen, waaronder kastelen. Wat U niet mag missen zijn de oude stadjes Saint Paul de Vence, Gourdon en Auribeau.

Ook kunstliefhebbers zijn op de juiste locatie. Het bekende Picasso Museum is gehuisvest in het “Château Grimaldi” dat gebouwd is op de fundamenten van de oude griekse stad Antipolis. Het Henri Matisse Museum is in Nice te vinden. Wanneer U in kunst geintereseerd bent, dan hoort ook de Fondation Maeght in Vence op de lijst van dagexcursies.

De Gorge du Loup (ravijn van de wolf) is één van de oudste natuurparken in de regio en is zeker een bezoek waard. Voorbeelden van grotten zijn “Grotte de Saint-Cézaire” en “Cave Baume Obscure”. Voor degenen die graag in de natuur wandelen is het goed te weten dat Cannes grenst aan de Esterel. Dit grote gebied met de typische “rode” rotsen is uitstekend geschikt voor wandelingen. De “Lerins” eilenden voor de kust van Cannes zijn een natuurreservaat en hebben (naast de kloosters waar je onder andere alles te weten kunt komen over “de man met het ijzeren masker”) een rijk ecosysteem en bieden een fantastisch uitzicht. De hier gegeven voorbeelden zijn de bekendere plaatsen, maar het is zeker de moeite waard om gewoon in de auto te stappen en de omgeving zonder vast plan te ontdekken.