Activiteiten & evenementen

Op ons grondstuk kunt U tafeltennis spelen en is er een zwembad, dat met een lengte van 15 meter uitstekend geschikt is om te zwemmen. De rust die van onze tuin uistraalt is één van de belangrijkste voordelen van ons huis. Om die reden worden op het grondstuk niet veel andere activiteiten aangeboden. Dat betekent echter niet dat er “niets te doen is”. Net buiten de poort bent U aan de strandweg, waar een groot aantal mensen iedere dag aan het joggen is.

Een beetje verderop aan het strand is de plaats waar surfers op windige dagen hun kunsten vertonen en in de zomer zijn er diverse bedrijven die waterskien, parasailing, zeilen en andere activiteiten op zee aanbieden. Sportvissen wordt niet veel gedaan.

In Cannes la Bocca zijn een bowlingcentrum, laser quest en fitnes te vinden. Op het vliegveld van Mandelieu geven vliegscholen introductievluchten. Voor degenen die golf spelen is de “Golf Club de Cannes” dichtbij. Voor andere golfbanen in de regio is een auto noodzakelijk. Datzelfde is het geval voor paardrijden.

Evenementen

Vuurwerk – ieder jaar wordt in Cannes het Festival International d’Art Pyrotechnique. Beginnend op 14 Juli verzorgen 6 bedrijven uit verschillende landen een vuurwerk dat door verschillende instanties en het publiek beoordeeld wordt. Door deze competitie worden de gasten van de stad Cannes vrijwel iedere week tot het einde van Augustus op een groots vuurwerk getrakteerd. Een vuurwerk voor de competitie duurt 25 minuten.

Fête du Mimosa is een jaarlijks evenement in Februari. Gehele straten zijn dan met de bloemen van de Mimosa versiert. Deze plant bloeit van midden Januari tot begin Maart.

Het beroemde carnaval van Nice wordt gehouden in Februari.

Ieder jaar wordt de landing van Napoleons nagespeeld met uniformen van de troepen van Napoleon, wapens en grotere uitrusting. Gedurende de dagen van dit spectakel krijgen alle activiteiten in Golfe Juan een karakter uit de imperiale tijd. Er zijn tentoonstellingen, soldaten op het strand in bivak, versierde winkeletalages en veel mensen in constume.

Menton is een beetje verder weg, maar met de trein goed berijkbaar. Van midden tot eind Februari gaat het in de stad om citroenen in het kader het “Fête du Citron“.

Ieder jaar in Augustus staat Cannes la Bocca in het kader van de “Flower Parade”. Het is een deel van het “Fête patronale de la Saint-Barthélemy” met diverse activteiten. Het feest begint in het midden van Augustus een duurt een hele week.